256

Cerc catehetic la Parohia Ulmu I din Protopopiatul Călărași

Publicat în urmă cu 6 luni, în Ulmu I, de

Joi, 29 noiembrie 2018, Protopopiatul Călărași, a organizat cercul catehetic lunar, care a fost susținut de Parohia Ulmu I. La această întâlnire au participat 40 de copii, preoții Cercului Pastoral, dar și doamna profesoară de religie Niculescu Mădălina.

Tema a fost: „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, cateheza fiind susținută de preacucernicul preot Niculescu Neculai Laurențiu și a avut loc în biserica Parohiei Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Municipiul Călărași.

În deschiderea întâlnirii, copiii au rostit rugăciunea ,,Tatăl nostru”, după care preacucernicul părinte într-o prezentare interactivă bazată pe întrebări și răspunsuri le-a dezvăluit celor mici importanța serbării Zilei Naționale, care este un binecuvântat prilej de afirmare a temeliei spirituale a identității și unității noastre ca popor creștin; părintele a subliniat faptul că înainte de Ziua Națională a României, de la 1 Decembrie, avem o zi de serbare a creștinării poporului român și anume ziua de 30 Noiembrie, în care este serbată pomenirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, cel căruia poporul român îi datorează începutul creștinării sale. Această zi de sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei a fost proclamată de Biserică Sărbătoare bisericească națională, printr-o hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 2001.

În continuare, copiii au evocat câteva personalități ale  Marii Uniri printre care și vrednicul de pomenire patriarhul Miron Cristea, cel care pe 1 decembrie 1918, a participat la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia, apoi a fost component al delegației care a mers la București și a înmânat regelui Ferdinand actul Unirii cu Regatul României a provinciilor Transilvania, Banat, Crișana şi Maramureș.

În încheiere, copii arborând drapelul tricolor au cântat imnul național  „Deşteaptă-te, române”, au rostit rugăciunea de încheiere, toți participanții primind daruri din partea părintelui și a doamnei preotese.

A consemnat preot Nemțanu Ionuț de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.12373 sec - PID: 4118