372

Slujire arhierească la Parohia Stelnica din Protopopiatul Fetești

Publicat în urmă cu 7 luni, în Stelnica, de

Duminică, 9 decembrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Stelnica, unde a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părintele Arhimandritul Rafail Mîț,  vicar eparhial, părinții, consilieri Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești și un sobor de preoți și diaconi.

Alături de mulțimea de credincioși, împreună rugători au fost și reprezentanți ai autorităților Centrale, județene și locale.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi și studenți dirijați de părintele profesor Alexandru Daniel Vasile.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică a zilei, minunea vindecării femeii gârbove, legată de optsprezece ani de satana, despre faptul că Mântuitorul este și Domn al Sâmbetei, prin învierea Sa, în prima zi a săptămânii, Ziua Domnului, devenind Duminica.  

Pentru activitate misionară și administrativă deosebită Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte Marius Dorinel Stanchi, parohul parohiei Stelnica, Protopopiatul Fetești.

Pentru activitatea jertfelnică, Preasfinția Sa a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnei primar Fănica Decu, iar domnului Costel Brateș i-a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii, care au trecut la cele veșnice.

Preasfinția Sa a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01067 sec - PID: 24248