327

În a treia zi Crăciun, 27 decembrie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Manuel Rusu,Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit despre Sfântul Apostol întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, care este ușa mucenicilor, slujitorul cel drept, preaînțelept și plin de dragoste și de credință, care mai înainte de alții și-a pus sufletul său pentru dragostea lui Hristos și L-a mărturisit cu mare și înflăcărată credință, cu prețul viții sale.

La sfârșitul slujbei grupul de copii al parohiei, dirijat de domnul profesor Ciprian Borcea și grupul de cateheză al parohiei Mircea Vodă din Călărași, dirijat de doamna Nicoleta Agapie, au interpretat mai multe colinde, toți copiii prezenți primind daruri din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, iar credincioșii câte o Pastorală și câte o felicitare cu Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Toți credincioșii prezenți (copii, adolescenți, adulți și vârstnici) au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01485 sec - PID: 3076