917

Marți, 21 mai 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut popas de rugăciune în comuniune la Parohia „Sfânta Treime” din municipiul Urziceni, Protopopiatul Urziceni, județul Ialomița.


Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au sfințit noul veșmântul pictural și icoanele de pe Catapeteasmă.


A urmat săvârșirea Sfintei Liturghii, unde sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Urziceni, Aurel Berbec, preoți și diaconi.


Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.


Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.


La momentul predicii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, oameni trimiși de Dumnezeu ca după trei secole de prigoniri să devină protectori și ajutători ai Bisericii lui Hristos.

A lăudat lucrarea deosebită, de ctitorie, săvârșită la biserica Sfânta Treime și a mulțumit domnului primar Constantin Sava pentru jertfelnicia depusă pentru Sfânta Biserică și felicitându-l pentru ziua onomastică.


Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.


Preacucernicul părinte paroh Ionel Daniel Oancea a primit CRUCEA SLOBOZIEI, iar preacucernicul părinte conslujitor Dragoș Viorel Constantin, a primit prin hirotesie rangul de ICONOM pentru lucrarea pastorală și socială, săvârșită la această biserică.


Tot în această zi Chiriarhul locului a vizitat parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni. Cu ocazia hramului la această parohie a fost adusă o raclă cu sfinte moaște și adevăratul lemn al Sfintei Cruci.


Preasfinția Sa a cercetat lucrările de restaurare de la Parohia Manasia I, din cadrul Protopopiatului Urziceni.Trimite
Powered by InterChat

π 0.00916 sec - PID: 23537