292

Marșul pentru viață la Oltenița

Publicat în urmă cu 26 de zile, în Protopopiatul Oltenita, de

În virtutea tradiției, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și anul acesta 2019, în Protopopiatul Oltenița s-a organizat sâmbătă, 23 martie 2019, în preajma marii sărbători a Buneivestiri, Marșul pentru viață.

Evenimentul a debutat cu slujba Te-deumului în Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” – Oltenița, oficiată de preacucernicul părinte consilier Daniel Demișcă, preacucernicul părinte protopop de Oltenița Marian Necula și preacucernicul părinte Gheorghe Palcău de la parohia Sohatu.

După încheierea slujbei de Te-deum, s-a dat citire cuvântului Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în care cei prezenți au fost îndemnați să militeze pentru apărarea vieții, a familiei și a valorilor creștine.

În continuare, s-a pornit cu prapori, steaguri tricolore și pancarte cu devize sugestive pe traseul strada Alexandru Iliescu, bulevardul Mărășești și bulevardul Tineretului până în zona blocurilor ANL, unde conform programului stabilit, a fost prezentat un colaj de momente artistice susținut de Corul Protopopiatului Oltenița și copii de la grupurile de cateheză ale parohiilor și școli din zona Oltenița.

Activitatea s-a încheiat cu îndemnuri în sensul apărării vieții sub toate formele ei și a familiei pentru participanți - copii, tineri, credincioși și preoți, adunați în număr de aproximativ 700 persoane la acest eveniment deosebit.

Înainte de rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”, părintele protopop de Oltenița Marian Necula, adresându-se celor prezenți, i-a îndemnat să susțină asemenea activități și în viitor.

  

A consemnat secretarul de protopopiat, preot Daniel Ciobanu.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01261 sec - PID: 21154