126

De vorbă cu personalităţile locale în Penitenciarul Slobozia

Publicat în urmă cu 11 zile, în Penitenciarul Slobozia, de

În ziua de 04 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, domnul Arcadie Georgescu, de profesie jurist, a fost oaspetele Penitenciarului Slobozia, pentru a sprijini demersurile educaţionale şi de reintegrare socială desfășurate de instituția noastră.

Cu acest prilej s-a implementat Proiectul „De vorbă cu personalităţile locale”, urmărindu-se promovarea valorilor creştine şi dezvoltarea unor cunoştinţe moral-religioase, în vederea exersării şi aplicării lor în viaţa cotidiană. În acest sens, domnul profesor Arcadie Georgescu a susținut o prelegere, intitulată sugestiv „Lege, Adevăr și Armonie”, în cadrul căreia a prezentat, din perspectivă creștină, norme de conviețuire socio-familială.

Contactul nemijlocit cu distinsul oaspete, personalitate de seamă a sistemului juridic local, care, prin efort propriu susţinut, a obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă au constituit subiecte de reflecţie, canalizând resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Activitatea, care s-a desfăşurat în Capela „Sfântul Nicolae”, a fost implementată de preotul capelan Vasile Gabriel, cu sprijinul și participarea lucrătorilor din cadrul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială și din Sectorul Pază.

Întâlnirea a avut un caracter interactiv, deţinuţii valorificând bogata experienţă didactică, pastorală și educațională a invitaților.

La această activitate au fost prezente 23 persoane private de libertate, dornice de a-şi însuşi valori morale şi sociale şi de a-şi dezvolta personalitatea umană.

A consemnat Preot capelan Vasile Gabriel.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.00807 sec - PID: 21662