407
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 14-16 august 2015 au fost aduse spre închinare în Biserica Parohiei Adormirea Maicii Domnului Gârbovi 1 moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni.

La Procesiunea de primire a Sfântului Nectarie, condusă de părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, a luat parte parte un număr impresionant de enoriași, aceștia manifestându-și credința și nădejdea spre ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Ierarh vindecător.

Programul liturgic deosebit a făcut ca în cele trei zile de pelerinaj Sfântul Locaș să fie vizitat de numeroși credincioși.

În ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului a fost săvârșită slujba Vecerniei și a Litiei, rânduială la care au luat parte 7 preoți. Slujba de seara a fost încununată de cântarea prohodului Maicii Domnului.

Sâmbătă, 15 august 2015, în ziua hramului, Sfânta Litughie a fost săvârșită de părintele Bogdan Ionuț Stancu, protopop de Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a avut loc agapa specifică acestui eveniment la care au luat parte peste 300 de persoane.

Scopul acestui demers duhovnicesc a fost acela de întărire în credință, de întărire a unității spirituale a parohiei, tinându-se cont de faptul că anul 2015 a fost declarat de Sfântul Sinod ca ”An omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”.

Preot Paroh Berbec Aurel
Transmisiune în direct
Slujba Sfintei Liturghii, la Sărbătoarea Sfinții Împărați Constantin și Elena
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01542 sec - PID: 25193