812

Comunitatea Parohiala din localitatea Giurgeni a primit vizită chiriarhală

Publicat în urmă cu 7 luni, în Giurgeni, de

Duminică, 20 ianuarie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Giurgeni, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părinții, consilieri Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești și un sobor de preoți și diaconi.

Alături de mulțimea de credincioși, împreună rugători au fost și reprezentanți ai autorităților locale.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi și studenți dirijați de părintele profesor Alexandru Daniel Vasile.

Chiriarhul din Bărăgan a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre vindecarea celor zece leproși, despre virtutea recunoștinței, despre mulțumirea pe care creștinii sunt chemați să o aducă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, pentru permanenta purtare de grijă pe care o arată Creatorul nostru. Preasfinția Sa a felicitat comunitatea parohială și pe părintele paroh pentru prezența numeroasă a copiilor și adolescenților la Sfânta Liturghie.

Pentru activitatea jertfelnică, Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei in Grad de Cavaler” domnului primar Valere Dinu

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii bisericii, care au trecut la cele veșnice.

Preasfinția Sa a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01288 sec - PID: 1028