197

În data de 23 ianuarie 2019, a avut loc la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, din localitatea Făcăeni, Protopopiatul Feteşti, întâlnirea catehetică demonstrativă lunară, cu tema “ Sfânta Liturghie- bucuria credincioșilor”.         

Cateheza a fost susţinută de către Preacucernicul Preot Tudor Ion şi s-a bucurat de participarea unui număr de 48 elevi din clasele a III-a și a IV-a ai Școlii Gimnaziale Făcăeni, însoțiți de doamna învățătoare Chivu Jenica-profesor de engleză și doamna director adjunct a școlii, doamna Dragomir Marioara,  alături de  Preacucernicii preoți ai Cercului Catehetic Făcăeni.

Părintele a creat un dialog cu copiii, prin care s-au dezvăluit momentele principale ale Sfintei Liturghii și ce se întâmplă în biserică atunci când se săvârșește aceasta. Părintele le-a vorbit copiilor despre momentul important al Sfintei Liturghii, momentul Epiclezei, momentul de transformare a pâinii și vinului în Trupul și Sângele lui Hristos, momentul prezenței Sfântului Duh și a îngerilor în Sfântul Altar.

La sfârșitul lecției, Preacucernicul Părinte a oferit tuturor prăjituri și fructe.

A consemnat preot Alecu Vasile, responsabil cu activitatea catehetică


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01051 sec - PID: 19327