2959

Slujbă de sfințire la Parohia Crivăț din Protopopiatul Oltenița

Publicat în urmă cu 8 luni, în Crivat, de

Duminică, 21 octombrie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfinților Împărați Constantin și Elena” din localitatea Crivăț, Protopopiatul Oltenița.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcașului de cult, veșmântul pictural și icoanele de pe Catapeteasmă.

A urmat săvârșirea Sfintei Liturghii, unde sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Oltenița, Marian Necula, preoți și diaconi.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

La momentul predicii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, care teroriza cetatea Gadarei, un exemplu din ceea ce face diavolul din om și umanitate.

Mântuitorului I-a fost milă de acest om chinuit de diavolul și l-a vindecat. Condamnabilă a fost atitudinea locuitorilor cetății, care știind că în cetate sunt mulți demonizați, ei având și alte turme de porci, I-au cerut Mântuitorului să plece din hotarele lor.

Și astăzi avem mulți demonizați care nu vor să audă de Hristos, care nu vor să urmeze calea Evangheliei Vieții. Ei pot fi vindecați cu multă rugăciune și post.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

Preacucernicii părinți George Baciu și Alexandru - Răzvan Aprozeanu au primit din partea Chiriarhul locului, prin hirotesie, rangul de SACHELAR pentru activitatea depusă în comunitatea parohială, dar și pentru lucrările de restaurare realizate la sfântul locaș.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01807 sec - PID: 3358