291
Catre Protopopiatul Slobozia,

In atentia Parintelui Protopop Dumitru Draghici

Scrisoare de multumire,

Desi au trecut cateva zile de cand inimile noastre romanesti s-au umplut de emotie si mandrie, ascultand vocile minunate ale Coralei Sf Mare Mucenic Mina a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, ecourile vizitei delegatiei ialomitene inca nu s-au stins.

Ca romani, acum si din perspectiva religioasa, ortodoxa, ne-am simtit intotdeauna apreciați, fapt care ne-a motivat pentru viitor, descoperind Europei si europenilor noi si noi valente demne si interesante.

Nu ma indoiam ca perceptia auditoriului, interesat de sufletul romanesc, va fi una la cote inalte, dar acum am realizat inca o data ca Dunarea, Carpatii, Baraganul, la fel ca si campia Rhinului, Padurea Neagra sau Vosgii, sunt parte din noi toti, indiferent de nationalitatea din acte, ca ne invata sa fim frati si surori indiferent de confesiune, apartenente politice sau culturale.

De la rugaciuni induhovnicite, la balade si cantece ale neamului romanesc, toate cantarile coralei au atins coardele sensibile ale spiritului fiecaruia dintre ascultatori.

Am simtit cu totii, pe tot parcursul vizitei, binecuvantarea Prea Sfintiei Sale, Vincentiu, Episcop al Episcopiei Ialomitei si Calarasiului, care ne-a calauzit pasii si sufletele in calea dreapta a credintei noastre stramosesti.

Ne-am bucurat sa stim, in adancul sufletului, ca aplauzele dedicate coralei preotesti sunt transmise mai departe, inzecit, si catre cel care pastoreste cu har si intelegere vietile si sufletele ortodoxe din Episcopia Ialomitei si Calarasiului.

Si desi stim ca nu e momentul sa vorbim despre mandrie, cu smerenie si dragoste de tara si credinta, putem spune ca am deschis portile sufletelor tuturor celor care ne-au privit, ne-au ascultat si ne-au acceptat, trezind in fiecare dorinta, ca sus sa avem inimile !

MEP Viorica DANCILA

Vasilica Viorica DANCILA

MEMBER OF THE EUROPEAN PARLIAMENT

Parlement Europeen/European Parliament
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01473 sec - PID: 24602