1599

Corala Sfântul Mina a concertat de 1 Decembrie + VIDEO (FULL HD)

Publicat în urmă cu 4 ani, în Corala Sf Mina, de
Corala Sfantul Mare Mucenic Mina a participat pe 1 Decembrie 2014 la programul organizat in Piața Unirii și la sala Consiliului Județean din Slobozia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Luni dimineata, dupa intonarea imnului național Deșteapta-te, romane!, Corala Protopopiatului Slobozia a dat raspunsurile la slujba de Te Deum oficiata de Preasfințitul Parinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Calarașilor.In cadrul ceremoniei de dezvelire a statuii lui Mihai Viteazul și de comemorare a eroilor neamului, Corala Sfantul Mare Mucenic Mina dirijata de Preacucernicul Parinte Catalin Stanciu a interpretat cantecele patriotice:Cea din urma noapte a lui Mihai Viteazul și Sa traiasca Romania!

De la orele 18, la invitația Președintelui Consiliului Județean Ialomița, Dl. Profesor Silvian Ciuperca și cu binecuvantarea Preasfințitului Parinte Episcop Vincențiu, Corala Sfantul Mare Mucenic Mina a insuflețit auditoriul cu o suita de cantece patriotice și de folclor romanesc. Acompaniați de taraful Doina Baraganului dirijat de maestrul Cristian Obrejan, Directorul Centrului Creației Populare Ialomița, membrii Coralei Protopopiatului Slobozia alaturi de soliștii sai, Pr. Catalin Stanciu și Arhid. Nicușor Dascalu, au interpretat piesele: Rasunet de la Crișana, Miorița, Canta cucu bata-l vina, Hai cu trasioara, Ca la Breaza, Sarba-n caruța, Lelița Carciumareasa, Hațegana. Prestația ansamblului format din Corala Protopopiatului și a Tarafului slobozean condus cu inspiratie de Dl. Obrejan a fost apreciata de cei prezenți prin indelungi aplauze.

La final, Corala Sfantul Mare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia a intonatimpreuna cu participanții la eveniment cantecul de lupta Treceți batalioane romane Carpații!, in amintirea eroilor neamului romanesc.

Mulțumim Preasfințitului Parinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Calarașilor pentru binecuvantarea acordata Coralei Protopopiatului Slobozia de a fi parte la manifestarile dedicate Zilei Naționale a Romaniei. De asemenea, recunoștința noastra este adresata catre toți binefacatorii si susținatorii proiectului Coralei Sfantul Mare Mucenic Mina.

La Multi Ani, Romania!

Corala Sfantul Mina a concertat de 1 Decembrie [//www.youtube.com/embed/H_nYOpqdSeM?rel=0]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01936 sec - PID: 24143