305

Corala „Sfântul Mina” în concert la Căzănești

Publicat în urmă cu 3 ani, în Corala Sf Mina, de
Corala „Sfântul Mina” în concert la Căzănești

Biserica„Sfântul Nicolae”, 05 decembrie 2015

sursa:http://florentinadalian.blogspot.ro [http://florentinadalian.blogspot.ro/]

Sâmbătă, 5decembrie 2015, cu o zi înainte de Sărbătoarea de hram a bisericii dinlocalitate (Sfântul Ierarh Nicolae), Corala „Sfântul Mina”, a ProtopopiatuluiSlobozia a concertat la Căzănești (Ialomița), la invitația domnului primarStelian Traian și a preoților slujitori Adrian Popa și Laurențiu Petranici.

M-am bucuratsă-i însoțesc, la fel ca și alte dăți, prezentând spectacolul și recitândpoezie religioasă. Publicul, umplând până la refuz biserica, a fost încântat depoezie, dar mai ales de muzica interpretată de corală: colinde și cântece religioase,un repertoriu adecvat acestei perioade din an: postul Nașterii Mântuitorului.Bucuria celor prezenți a fost cu atât mai mare cu cât această manifestarecultural-religioasă s-a petrecut pentru prima dată în localitate. Au participatpersoane de toate vârstele, printre care mulți copii, care îl așteptauemoționați pe Moș Nicolae și chiar pe Moș Crăciun.

Cei implicați înspectacol au fost răsplătiți cu aplauze generoase, impresii, felicitări, floriminunate și daruri de la Moș Nicolae, oferite de „moș” Traian. Mulțumim tuturorpentru toate! Pentru mine, cel mai frumos dar au fost mulțumirile a douădoamne, după ce am recitat poezia „Spovedanie”, care mi-au mărturisit: „Ne-ațirupt inima!” Fac și eu ce pot, măcar doamnelor să le frâng inimile, dacădomnilor nu prea-mi reușește :) Dar cred că mai multe inimi au fost frânte dupăcele două melodii solo interpretate de părinții Nicușor și Cătălin. Am văzutchiar lacrimi și batiste.

PărinteleProtopop Cristian Ștefan Munteanu a ținut un discurs prin care a transmisbinecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, iar părintele paroh Adrian a ținut săprecizeze, arâtând înspre membrii coralei: „Aceasta este Biserica!, nu ceea ceprezintă unii cu rea intenție”. La această replică, au răsunat aplauzele.

Peste tot numaibile albe și o bilă foaaarte albă pentru sonorizare. E prima dată când mi-afuncționat (bine!) și mie microfonul (nu ăla!), de la început până la sfârșit.De altfel, nu numai sonorizarea, dar și acustica mi s-a părut foarte bună.Corala cântă din ce în ce mai bine, iar eu nu mă mai satur ascultând-o. Totuși,îmi voi exprima și o nemulțumire, să nu se simtă prea lăudați membrii ei: undesunt CD-urile cu muzică? Un domn de lângă mine (despre care aflasem că ajutăbiserica, cel care a făcut și fotografiile - mulțumiri!) m-a întrebat în șoaptădacă au CD-uri. N-au! Păi să aibă! Temă de casă, poate nu aveați destule. Lumeavă iubește și vrea să vă asculte.

Acesta a fostprimul concert de anul acesta din seria celor dedicate Nașterii Domnului. Maiurmează și altele (am aflat de Ograda), așa că țineți aproape. Aproape deDumnezeu, de Biserică și de Slujitorii ei. Sfântul Nicolae să ne ajute și Lamulți ani celor care-i poartă numele!

Slobozia, 05 decembrie2015
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01551 sec - PID: 24114