437

Părintele Gheorghe Frâncu a trecut la Domnul

Publicat în urmă cu 6 ani, în Bordusani, de
Joi, 05 decembrie 2013, Părintele Gheorghe Frâncu a trecut la cele veșnice.

Sâmbătă, 07 decembrie 2013, preoții din cadrul Protopopiatului Fetești au prohodit pe Preacucernicul Părinte Frâncu Gheorghe pe ultimul drum împreună cu toți membrii parohiei, colegi preoți, rude, cunoscuți și apropiați. Părintele Gheorghe a fost preot la parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Bordușani în perioada 1981-2013, timp în care a făcut o lucrare preoțească deosebită încununată în anul 2013 cu Darul Crucea Sloboziei de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. Durerea familiei a fost alinată de numărul mare al colegilor preoți veniți la prohodire în cadrul slujbei speciale dedicate preoților, alături de Preacucernicul Părinte Zaharia Gheorghe, Consilier Patriarhal, Preacucernicul Părinte Gavrilă Cristi, Consilier Eparhial Administrativ, Preacucernicul Părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, precum și colegii de generație.

În cuvântul de final, Preacucernicul părinte Cristi Gavrilă a explicat scopul misiunii preoțești zugrăvit în teologia ortodoxă și de ce moarte este doar un pas către fericirea veșnică spre care a tins mereu părintele Gheorghe, fratele nostru în Hristos.

Reprezentantul preoților colegi de generație a rostit un cuvânt de rememorare a fericitei perioade în care s-au dedicat lui Dumnezeu ca preoți, dar și cuvinte de îmbărbătare către familia îndurerată.

A urmat purtarea trupului neînsuflețit împrejurul sfintei biserici unde a învățat și slujit după care a fost îngropat în dreapta bisericii spre veșnica lui pomenire în neam și în neam.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01314 sec - PID: 24510