149

Joi, 04 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, credincioșii Parohiei Andrășești cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” împreună cu Părintele Paroh Nicușor Comșa, au mers într-un pelerinaj la mai multe mănăstiri în Arhiepiscopia Bucureștilor. Grupul de pelerini au vizitat mănăstirile Cernica, Pasărea, Căldărușani, Țigănești și Catedrala Patriarhală din București.

Aceștia s-au închinat la mai multe Odoare Sfinte printre care: Sfintele Moaște ale Sfântului Calinic și Gheorghe de la Cernica; ale Sfântului Grigorie Dascălul Mitropolitul Țării Românești de la Mănăstirea Căldărușani; ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena de la Catedrala Patriarhală din București.

Totodată s-au întâlnit cu viețuitori ai acestor vechi vetre monahale, au aflat mai multe despre istoria acestor sfinte locașuri, au vizitat muzeele și cimitirele din cadrul mănăstirilor. Pelerinajul s-a încheiat prin participarea credincioșilor la Slujba Pavecerniței de la Catedrala Patriarhală.

Rugăciunile pe drum spre locurile Sfinte, cărțile și icoanele, aghiasma mică, cântările religioase în grup, suvenirurile, toate acestea au făcut din pelerinaj o lucrare misionară în care adevărul credinței s-a armonizat cu frumusețea celebrării exprimând taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni și a iubirii oamenilor față de Dumnezeu.

A consemnat preotul paroh, Nicușor Comșa! 


Trimite
Powered by InterChat

π 0.01868 sec - PID: 31677