186

Pelerinaj la manastirilie din Moldova

Publicat în urmă cu 8 ani, în Andrasesti, de
În data de 08 August 2011 împreună cu un grup de 13 copii şi domnul învăţător Diancof Manole de la Şcoala din Andrăşeşti am pornit în pelerinaj la manastirile din judeţele Bacău şi Neamţ.

În seara zilei de luni am ajuns la frumoasa mănăstire Măgura Ocnei cu hramul “Înălţarea Domnului” de lângă oraşul Târgu Ocna unde cu bucurie ne-a primit maica stareţă Lavrentia care după slujba vecerniei ne-a oferit mâncare şi cazare.

În oraşul Târgu Ocna am vizitat salina şi biserica din salină cu hramul sfânta Varvara.

A doua zi de dimimeaţă Marţi 9 August 2011am participat împreuna cu copiii la sfânta Liturghie alături de preacuviosul parinte Nifon cu care am avut bucuria să slujesc.

De la manastirea Măgura Ocnei am pornit către mănăstirea Neamţ unde ne-am închinat la icoana Maici Domnului făcătoare de minuni. Şi aici ne-am bucurat de dragostea creştinească a monahilor care ne-au oferit masa de prânz. De aici mulţumind Bunului Dumnezeu pentru toate am pornit catre sfânta manastire Sihăstria aici ne-am inchinat in sfântul lăcaş şi am vizitat chilia marelui duhovnic Cleopa Ilie.

De aici am urcat la sfânta mănăstire Sihla unde ne-am închinat şi am rugat pe sfânta Teodora să ne ocrotească cu rugaciunile ei şi să mijlocească la Bunul Dumnezeu pentru noi şi familiile noastre. Copii au fost încântaţi după acest frumos pelerinaj, au lasat pomelnice la sfintele mănăstiri, şi-au cumpărat iconiţe, cruciuliţe şi cărţi de rugăciuni pentru ei şi pentru cei de acasă ai lor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.77859 sec - PID: 24737