271
In data de 14 August 2011 in biserica parohiei Adormirea Maici Domnului din Comuna Andrasesti s-a desfasurat intalnirea catehetica pentru tinerii rromi coordonată de preotul Gangă Nicolae împreună cu preotul Achim Vergil Marian,cateheză la care au participat deopotrivă români şi rromi din parohia mai sus numită.

In decursul frumoasei intalniri parintele Achim Vergil Marian de la parohia Pelinu Stoieneşti Eliza le-a prezentat copiilor sfanta Liturghie ajutat de video – proiector, timp in care pe fundal se auzea sfanta Liturghie in limba rromani (savarsita de Preasfintitul Varsanufie si imprimata pe C D).

In sprijinul celor doi preoti a venit domnul Sandu Ion şi domnul Gurlea Gigi amândoi reprezentanti ai partiei romilor din Slobozia, cu câteva completări din punct de vedere istoric şi social.

Cateva completari a adus parintele paroh de la parohia Orboiesti Ganga Nicolaie, dupa care toti copii au primit in dar iconiţe şi cruciuliţe din partea Preasfinţitului Părinte Episcop VINCENŢIU, inmânate de către preotul paroh, copii au lucrat pe grupe au primit note si premii.

În ajun de hram preotul paroh Macamete Marian le-a facut invitatia tinerilor rromi de a participa la slujba de maine dimineaţă şi deasemenea la agapa fraţească ce va avea loc după sfânta Liturghie în căminul cultural al comunei.

A consemnat Pr. Gangă Nicolae de la parohia Orboieşti
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01457 sec - PID: 31258